Jana Duit Dengan:

Bekerja Dari Rumah? Betul ke Bohong?

Rabu, 16 Januari 2013

Afni tengok berlambak-lambak iklan ‘Job at Home’  kat website. Once, bila dah kelip-kelip banner diorang tu, Afni pun gatal tangan la nak klik. So, bila dah klik dan kodek sana-sini, verify email semua tu. Sekali nak daftar kena bayar kot. Afni tak berapa ada duit, so X ajelah website itu.

Jadi Afni guna sedikit sebanyak pengalaman sebagai Market Research dulu, buat research tentang bekerja dari rumah tanpa perlu bayar apa-apa untuk dapatkan kerja. Dan Afni jumpa banyak website dari luar negara yang menawarkan kerja dari rumah terus dari agency kerja tanpa perlu bayar apa-apa!!

Kerjanya pulak, alahai senang aje pun, data entry, blog commentar, Like FB, vote pictures, survey, shares Google+ dan banyak lagi. Bayaran pula ada yang dalam USD tu.

Dah banyak Afni sign up, dan ada yang dah dapat payment pun. Yahoo!! Walaupun tak banyak, ia permulaan yang bagus.

Jadi sesiapa yang berminat nak berkerja dari rumah, apa yang diperlukan of course la English kena power, kalau tak power boleh la Google translate, fast typing, internet connection (ini wajib ada la kan) dan akaun paypal.

Nak tahu agency apa yang bagi free sign up untuk turning your minutes into money at home? Kat bawah ni Afni senaraikan 3 agency yang boleh dipercayai (confim dapat payment) untuk melakukan kerja yang tak sampai 2-10 minit sahaja. KLIK pada perkataan merah kat bawah dan hanya perlu sign up.

1. MINUTE WORKER – Poll pictures, Like FB, Share g+, Komen Youtube, Komen Blog
2. MINIFREELANCE- Poll pictures, Like FB, Share g+, Komen Youtube, Visit Website (kalau register yang ni, ada email Afni as Referre, jangan delete ya :)
3. SURVEYHEAD – Survey
4. FREELANCER – Data Entry, Blog Article, Editing (Untuk 2-4 minggu/bulan kerja)

P/S: Kalau ada yang berminat untuk kerja dari rumah yang long term (2-4 minggu/bulan) yang lain, sila beritahu Afni. InsyaAllah nanti Afni senaraikan agency yang boleh dipercayai sebab Afni pun sign up diorang untuk buat freelance ni.

Update: Rujuk Bekerja Dari Rumah? Betul ke Bohong? Part 2 [Klik Sini]

205 comments:

«Lebih lama   ‹Lebih lama   201 – 205 daripada 205   Terbaru›   Baru»
Amira Zura berkata... Reply To This Comment

Salam admin. Tumpang Iklan:-

Beribu2 rakyat Malaysia mula menjana wang RM10000 ribu sebulan dengan menggunakan smartphone sahaja.
Anda bila lagi?. Teringin nak cuba?.
Semudah 1,2,3. Masuk web, daftar,Install app, dan tekan RUN. Duit terus masuk ke akaun bank tanpa bertangguh. Sungguh

[MASUK WEB DAN TERUS INSTALL UNTUK DAPAT DUIT RM10000 SEKARANG!]

Laura Jacobs berkata... Reply To This Comment

Hello,
Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Jane Alison, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami. hubungi hari ini kami melalui e-mel supaya kita boleh memberikan syarat-syarat pinjaman dan syarat-syarat kami di: (saintloanss@gmail.com)

Blogger berkata... Reply To This Comment

Come and see how 1,000's of people like YOU are making a LIVING online and are living their dreams TODAY.
GET FREE ACCESS NOW

Matilda Blake berkata... Reply To This Comment

Hello,
Kami memberi semua jenis pinjaman, pinjaman kami adalah;
* Pemindahan Sangat cepat dan cepat ke akaun bank anda
* Bayaran balik bermula Tiga bulan selepas anda mendapat dana dalam akaun bank anda
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 3%
* Bayaran balik jangka panjang (1-15 tahun) Panjang
* Syarat-syarat pinjaman adalah bayaran fleksibel dan bulanan
* Jumlah jangka masa yang diperlukan untuk membiayai? Selepas menghantar permohonan pinjaman anda boleh mengharapkan awal membalas kurang daripada 72 jam
* Pembiayaan dalam 10days atau kurang selepas menerima maklumat yang mereka perlukan daripada anda.

Kami syarikat amanah berlesen yang dibenarkan dan dibenarkan untuk bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
Untuk maklumat lanjut, Soalan dan borang permohonan pinjaman Hubungi kami melalui
e-mel: matildablakeloanfirm@gmail.com atau Hubungi khidmat pelanggan kami pada +14158892524

Blogger berkata... Reply To This Comment

Just got my cheque for $500.

Sometimes people don't believe me when I tell them about how much you can make by taking paid surveys online...

So I took a video of myself getting paid $500 for taking paid surveys to set the record straight once and for all.

«Lebih lama ‹Lebih lama   201 – 205 daripada 205   Terbaru› Baru»

Catat Ulasan

Komen apa sahaja, suka hati korang la :P

Blog Yang Mantop